logo

INTIM FERTŐZÉSEK

A hüvely normál egyensúlyának megbomlásából eredően

TUDJ MEG TÖBBET

Intim fertőzések

Ha a mikrobiom egyensúlya felborul, az bakteriális vaginózishoz, gombás fertőzéshez vagy kevert fertőzéshez is vezethet, amit a hüvelyben egyébként is megtalálható baktériumok és/vagy gombák közül egyesek túlszaporodása okoz.

Bakteriális vaginózis (BV)
A hüvelyflóra összetételének megváltozásakor jöhet létre. Ilyenkor a jótékony, védő hatású lactobacillus baktériumok száma visszaesik, ezzel szemben viszont a bizonyos egyébként is megtalálható baktériumok száma megnő. A hüvelyi baktériumflóra egyensúlya felborul, aminek következtében megjelenhetnek a bakteriális vaginózisra utaló tünetek:

- megnövekedő, gyakran halszagú, fehér vagy szürke színű vaginális folyás
- néha égető, viszkető érzés

Gombás fertőzés
A hüvely gombás fertőzését a Candida albicans gombák túlszaporodása okozza. A candida albicans jelenléte önmagában nem számít kóros állapotnak, mivel a hüvely normál flórájában is megtalálható. Jellemző tünetek:

- Sűrű, túrós, fehér hüvelyváladék
- Erős viszkető, égő érzés

Kevert fertőzés
Ha a pH egyensúly felborul és kialakul a bakteriális vaginózis, olykor egyes nőknél emellett másodlagos gombás fertőzés is felléphet. Ilyenkor kevert fertőzéssel állunk szemben.

esseliv-left

PROVAGIAL DIRECT PLUS

Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz CE*
Az intim fertőzések kezelésének támogatására

Bakteriális, gombás és kevert intim fertőzések kezelésének támogatására. A hüvelytabletta helyreállítja és fenntartja a hüvely fiziológiás pH értékét, korlátozza a patogén mikroorganizmusok növekedését, csökkenti a viszketést és folyást, és a kellemetlen szagokat.

- Az inulin jótékony hatással van a természetes baktériumflóra szaporodására, amely fontos szerepet játszik a húgyúti rendszer fertőzését okozó baktériumok elburjánzásának megakadályozásában.

- A hialuronsav és az E-vitamin hidratálják a hüvelyi nyálkahártyát, ezáltal enyhítik a viszketést, hüvelyi szárazságot, és feszítő érzést, valamint csökkentik a mikro-sérülések iránti érzékenységet.

Termékinformációk
Regisztrációs státuss: Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz CE*
Formátum: hüvelytabletta
Kiszerelés: 10 db
Tárolás: Gyermektől elzárva tartandó! A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A feltüntetett lejárati idő után ne használja a készítményt. Ügyeljen a megfelelő tárolási körülmények betartására (15-25°C)
Összetétel
l-aszkorbinsav, inulin, E-vitamin, hialuronsav.
Egyéb összetevők: laktóz magnézium-sztearát.
Alkalmazás
Kizárólag hüvelyi alkalmazásra. Alkalmazás előtt alaposan mosson kezet!
Hüvelyi fertőzések kezelésének támogatására: naponta egy tabletta (este lefekvés előtt) 7-10 napig. A tablettát mélyen a hüvelybe helyezze fel.
Megelőzés: napi egy tabletta heti két alkalommal. A tablettát mélyen a hüvelybe helyezze fel.
Amennyiben tünetei a használat során súlyosbodnak, vagy 7-10 nap után is fennállnak, forduljon orvoshoz.
Lehetséges mellékhatások
Ritka esetben előfordulhat égő érzés a hüvelyben.
Különleges figyelmeztetések és óvintézkedések
Ne alkalmazza, ha túlérzékeny a tabletta bármely összetevőjével szemben. Ne alkalmazza sérült nyálkahártyán. Véres hüvelyi folyás esetén ne alkalmazza a Provagial direct plus tablettát, és forduljon orvoshoz. A Provagial direct plus nem használható más hüvelyi készítménnyel egyidejűleg. Terhesség és szoptatás idején a készítmény használata előtt beszéljen kezelőorvosával.

PROVAGIAL INTIMA GÉL

Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz CE*
Hüvelyi fertőzések kezelésének kiegészítésére

Hüvelyi fertőzések kezelésének kiegészítésére. Hatóanyagainak köszönhetően csökkenti az irritációt, enyhíti a viszketést és az égő érzést, helyreállítja és fenntartja az intim területek megfelelő pH-értékét, gátolja a patogén mikroorganizmusok szaporodását.
Nedvesítő és síkosító hatásának köszönhetően véd a horzsolások ellen, amik gyakran a külső intim területek fertőzéséhez vezetnek.

Termékinformációk
Regisztrációs státusz: Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz CE*
Formátum: gél
Kiszerelés: 30 g
Tárolás: Gyermektől elzárva tartandó! A feltüntetett lejárati idő után ne használja a készítményt. Ügyeljen a megfelelő tárolási körülmények betartására (15-25°C)
Összetétel
tejsav, glicerin, nátrium-laktát, hidroxietil-cellulóz, metil-parahidroxibenzoát, propil-parahidroxibenzoát, tisztított víz.
Alkalmazás
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
Fürdés után kenjen egy vékony réteg Provagial intima gélt a külső nemiszervére. Elölről kenje a végbélnyílás irányába. Naponta egyszer alkalmazza, este, lefekvés előtt.
Forduljon orvoshoz, ha tünetei 7 nap után is fennálnak.
Különleges figyelmeztetések és óvintézkedések
Ne alkalmazza, ha túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjével szemben. Szembe ne kerüljön. Ne alkalmazza sérült nyálkahártyán és bőrön. A Provagial intima gél nem használható más hasonló hatású készítménnyel egyidejűleg.
esseliv-left

*A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forgalmazó: Aflofarm Hungary Kft. 1025 Budapest, Cseppkő utca 41.
Gyártó: Aflofarm Farmacija Polska Sp.z.o.o. ul.Partyzancka 133/151, 95-200 Pabianice, Lengyelország
A Provagial direct plus hüvelytabletta és Provagial intima gél termékek CE jelölésű gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök.
Forgalmazó: Aflofarm Hungary Kft. 1025 Budapest, Cseppkő utca 41.
Felelős személy: Aflofarm Farmacija Polska Sp.z.o.o. ul.Partyzancka 133/151, 95-200 Pabianice, Lengyelország
A Provagial mosakodógélek kozmetikumok.
Aflofarm Hungary Kft.
1025 Budapest, Cseppkő utca 41.
Copyright © 2019 Aflofarm Hungary Kft.
Minden jog fentartva